Джинджифилови сладки с портокалов крем / Gingersnaps with Orange-Ginger Cream Filling

на

21 

ПРОДУКТИ ЗА СЛАДКИТЕ:

  •  2 ч ч брашно
  •  1/3 ч ч кафява захар
  • 1/3 ч ч захар + още за овалване
  • 2 ч л джинджифил
  • 1/2 ч л содa бикарбонат
  • 1 и 1/2 ч л канела
  • 1/4 ч л сол
  • 1/2 чл ванилова есенция
  • 12 с л масло на стайна температура
  • 1 голямо яйце 

Брашното, содата, солта и подправките се смесват в купа. Маслото се разбива с кафявата и обикновената захар около 2 минути. Добавя се яйцето и ванилията. Сместа се бие още 30 секунди. Накрая се прибавя брашното. Омесва се на тесто, оформя се на топка . Оставя се  в хладилник за 2 часа.

От тестото се късат топчета. За да са еднакви по размер ги правих по 15 г вяко, но могат да бъдат и по-малки. Топчетата се овалват в захар. Поставят се в тава застлана с хартия. Притискат се с дъното на чаша на плоски кръгчета.

Пекат се в предварително загрята фурна около 10 минути на 170-180 С. Наблюдават се да не изгорят, защото стават много твърди.     

collage18

 Изпечените сладки се оставят да изтинат върху метална решетка. Взема се една сладка и се намазва с 1 пълна ч л от крема. Отгоре се поставя друга и леко се притиска. Консумират се на следващия ден. Сладките могат да се съхранят затворени в метална кутия няколко дни. 

 

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

  •  115 г натурално крем сирене (при мен Филаделфия)
  •  1-2 с л масло на стайна температура
  •  1/2 ч л ванилова есенция
  • 1 ч л ситно настъргана портокалова кора
  • 1 ч л портокалов сок
  • 1/2 ч л джинджифил
  • 1 ч ч пудра захар + още на вкус (в оригиналната рецепта пудрата захарт е 1 и 3/4 ч ч, но на мен ми беше прекалено сладък крема и втория път намалих количеството на 1 ч ч)

Всички продукти за крема се смесват. Разбива се до гладък крем. Оставя се за около 40-60 минути в хладилник преди да се използва.

По същият начин може да се направи и лимонов  крем

3

Adapted from Recipe Girl

10 коментара Добавяне

  1. Dani каза:

    здравейте ,много ми допадна рецептата ,но ориентеровъчно колко е маслото като грамаж благодаря

  2. vicktory каза:

    Здравей Дани, в интерес на истината, досега съм ги правила три пъти, но никога не съм мерила точно колко грама е маслото. Винаги с лъжица го отмервам, призително е около 150 г.

  3. christozovi каза:

    Здравейте! Направих бисквитките, невероятни са! Благодаря за рецертата! Но крема ми стана доста течен, ползвах Крема сирене, от обикновеното, дали в това е причината?

  4. pavlety каза:

    Тези сладки отдавна ме изкушават. Май е тъкмо канелено джинджифилено време да се направят!

  5. Vicky каза:

    Здравейте Сhristozovi,

    Не мисля, че обикновеното сирене ще направи крема по-течен. Крема по принцип не е гъст, но не би трябвало да е прекалено течен. Няколко пъти съм правила тези сладки и не съм имала досега такъв проблем. Честно казано нямам идея защо при вас се е получил така

  6. Vicky каза:

    Добре дошла Рavlety,

    Много хубаво си го написала, наистина Коледните и Новогодишни празници са времето на дъхавите подправки и вкусните сладки 🙂
    Ще се радвам ако ти се харесат 🙂
    Весели празници!

  7. Кари_ каза:

    искам да благодаря за рецептата, бисквитките са страхотни ,при мен 12 лъжици масло излязоха 200гр. ,крема престоя около 4 часа в хладилника и си беше стегнал .Още веднъж благодаря

  8. Vicky каза:

    Добре дошла Кари,
    Аз ти Благодаря, че си избрала моята рецепта 🙂
    Весели Празници!

  9. Mariya каза:

    Вече втора година за празниците приготвям тези сладки…..невероятни са!!!!!!Поздравления и усмихнати дни!

  10. Vicky каза:

    Честита Коледа Mariya,
    Пожелавам ти много здраве и късмет
    Сладките и аз ги обичам много 🙂 различни са
    Радвам се че допадат и на теб като вкус
    Благодаря, че сподели 🙂
    Весели празници

Вашият коментар